Αρχική Ειδήσεις Ασπρόπυργος: Σε ύφεση η φωτιά – Ανησυχία για το τοξικό νέφος

Ασπρόπυργος: Σε ύφεση η φωτιά – Ανησυχία για το τοξικό νέφος

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας (6/6) σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο και λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών σε συνδυασμό με τον δυνατό άνεμο στην περιοχή, πήρε μεγαλύτερη έκταση, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική

με Έλενα Τσιουρλή

Μετά την ολονύκτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες φάνηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (Τρίτη(7/6) πως υπάρχει ύφεση. Η φωτιά εκτιμάται πως ξεκίνησε από κεραυνό.

Σχετική δήλωση έκανε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.  «Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από ότι το βράδυ, η φωτιά έχει περιοριστεί σε αποθήκες και δεν έχει επηρεάσει τη μονάδα παραγωγής του εργοστασίου, έχει κάψει περισσότερες από τρεις αποθήκες»  

Ανησυχία για την τοξική ατμόσφαιρα

Η καύση των πλαστικών δημιούργησε ένα επικίνδυνα τοξικό νέφος με την πολιτική προστασία να στέλνει μήνυμα για να προειδοποιήσει τους πολίτες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις.

Επείγουσες μετρήσεις στην ατμόσφαιρα

Οι πρώτες ατμοσφαιρικές μετρήσεις δεν έδειξαν ανησυχητικές συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα, ωστόσο οι μετρήσεις θα συνεχιστούν καθώς τα υλικά που καίγονται είναι επικίνδυνα. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Λευτέρης Κοσμόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, στο σημείο θα μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας προκειμένου να κάνει κι άλλες μετρήσεις στην ατμόσφαιρα, ώστε να διαπιστώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Τα σχολεία και τα εξεταστικά κέντρα στην περιοχή θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions