Αρχική Ειδήσεις Μπαχτσελί: “Δικά μας τα Δεδεκάνησα και τα νησιά του βορείου Αιγαίου”

Μπαχτσελί: “Δικά μας τα Δεδεκάνησα και τα νησιά του βορείου Αιγαίου”

Ισχυρίστηκε ότι "οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι απολύτως άδικες και παράνομες".

με Έλενα Τσιουρλή

Στα άκρα έχει φτάσει η τουρκική προκλητικότητα με δηλώσεις άνευ προηγουμένου και απειλές  όπως αυτή του Ντεβλέτ Μπαχτσελί  «Θα βγάλουμε τα μάτια όποιου παραβιάσει τα δικαιώματά μας» ο οποίος μάλιστα ισχυρίστηκε πως τα Δωδεκάνησα είναι τουρκικά, τους ανήκουν και η Ελλάδα απλά ‘’χρησιμοποιεί’’ τα νησιά αλλά δεν τα διεκδικεί.

Ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως «τα επιχειρήματα της Ελλάδας για την κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι τελείως αβάσιμα και παράνομα». «Στην πραγματικότητα μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών παραμένει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης η Ελλάδα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά αυτά τα νησιά» πρόσθεσε ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν κάνοντας την ίδια παραποιημένη ανάγνωση των διεθνών συνθηκών με αυτή που κάνει ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Τα νησιά στο βόρειο Αιγαίο που δόθηκαν για χρήση στην Ελλάδα χωρίς στρατιώτες και όπλα, τώρα είναι γεμάτα και με τα δύο. Η κυριαρχία των νησιών αυτών είναι χωρίς αμφιβολία και νομικά στην Τουρκία» συνέχισε το παραλήρημά του ο Μπαχτσελί.

Από το ακραίο παραλήρημα του Μπαχτσελί δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι απειλές: Ανακοινώνω στον κόσμο ότι δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας, θα βγάλουμε τα μάτια σε όποιον επιχειρήσει να καλύψει τα δικαιώματα και το δίκαιό μας.

Για “κρεσέντο παροξυσμού και εξωφρενικούς ισχυρισμούς που ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια”, έκανε λόγο πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τις νέες προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου του Τούρκου προέδρου, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι “στην προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα, ξεπερνώντας τα όρια του γραφικού, η Ελλάδα αντιδρά νηφάλια και μεθοδικά, ενισχύοντας το γεωστρατηγικό αποτύπωμα της χώρας”.

Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Μακριά από πανικό, με μία στρατηγική που μας επιτρέπει να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση, είτε σε διπλωματικό επίπεδο είτε στο πεδίο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions