Αρχική Ειδήσεις Δολοφονία στον Γέρακα: Πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου εκτιμούν οι Αρχές

Δολοφονία στον Γέρακα: Πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου εκτιμούν οι Αρχές

εν ψυχρώ δολοφονία του άντρα το πρωί του Σαββάτου (20/06/2022) στην περιοχή του Γέρακα ερευνάται από τις Αρχές

με Έλενα Τσιουρλή

Η εκτέλεση του επιχειρηματία σε βενζινάδικο στον Γέρακα κάνει τις Αρχές να μιλάνε για <<συμβόλαιο θανάτου>> ενώ διακρίνουν ομοιότητες με τη δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο και με την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου. Πιο συγκεκριμένα, στις 8 το πρωί του Σαββάτου σύμφωνα με αυτά που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, τουλάχιστον 3 δράστες αποβιβάστηκαν από ένα λευκό βαν, πυροβόλησαν για παραπάνω από 20 φορές και εκτέλεσαν εν ψυχρώ με καλάσνικοφ τον 38χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων. Βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας και έχει στη διάθεσή του το CNN Greece δείχνει το βαν με το οποίο διέφυγαν οι εκτελεστές μετά τη δολοφονική ενέργεια, να περνά με μεγάλη ταχύτητα τη λεωφόρο Μαραθώνος με κατεύθυνση προς Μαραθώνα. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε ένα καμένο βαν στην περιοχή της Παλλήνης και η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι πρόκειται για το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Η οικογένεια του θύματος μιλάει για «εκτέλεση από ανθρώπους της νύχτας».

Το θύμα παλαιότερα είχε δεχθεί ξανά επίθεση, κυκλοφορούσε σύμφωνα με θωρακισμένο αυτοκίνητο, ενώ φρόντιζε πάντα, να έχει μαζί του και την προσωπική του ασφάλεια. Τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δείχνουν πως πρόκειται για δολοφονία στο πλαίσιο του λαθρεμπορίου και της νόθευσης καυσίμων, στις οποίες εμπλέκεται η ελληνική μαφία. Πίσω από το εντός των συνόρων δίκτυο, κρύβονται τέσσερις ομάδες, τις οποίες διαχειρίζονταν ηγετικά μέλη της Greek Mafia εκ των οποίων μερικά, όπως ο Γιάννης Σκαφτούρος, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στα Σκούρτα Βοιωτίας, οι επίσης δολοφονημένοι Βασίλης Στεφανάκος, Μανώλης Καραγιάννης και άλλοι, ενέταξαν στην παράνομη δράση τους το λαθρεμπόριο και την νόθευση καυσίμων, δραστηριότητα που φαίνεται να αποτέλεσε και αφορμή για αρκετά «συμβόλαια θανάτου».

Οι Αρχές κάνουν λόγο για επαγγελματίες εκτελεστές, ενώ επίσης έχουν διαπιστώσει ότι στη μαφιόζικη εκτέλεση χρησιμοποιήθηκαν δύο καλάσνικοφ από τους δολοφόνους, οι οποίοι σχεδίασαν ένα άκρως επαγγελματικό χτύπημα και μάλιστα, μόλις στις 8 η ώρα το πρωί και σε ένα πολυσύχναστο σημείο, όπως είναι η λεωφόρος Μαραθώνος. Εξετάζεται το σενάριο να πρόκειται για μισθωμένους «εισαγόμενους» εκτελεστές. Σε προηγούμενα συμβόλαια θανάτου υπήρχαν ενδείξεις ότι οι δολοφόνοι δεν είχαν «έδρα» την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι Αρχές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι είναι άλλοι οι φυσικοί και άλλοι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι «είναι λίγοι αυτοί που έχουν τέτοια εμπειρία στο χειρισμό Καλάσνικοφ». Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του σωματότυπου των ενόπλων του Γέρακα με άλλων δραστών συμβολαίων θανάτου που εκτελέστηκαν τα τελευταία έτη.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions