Αρχική Ειδήσεις Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη:8 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση με βόμβα – Συνελήφθη η δράστιδα

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη:8 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση με βόμβα – Συνελήφθη η δράστιδα

Παιδιά και φοιτητές τα θύματα της επίθεσης

με Έλενα Τσιουρλή

Ανείπωτη τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη με πολύνεκρη βομβιστική τρομοκρατική επίθεση γυναίκας καμικάζι, μέλος της τρομοκράτης του ΡΚΚ στη Συρία.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι, παιδιά από 3 ετών μαζί με τους γονείς τους και νεαροί φοιτητές ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 81 άνθρωποι.

Κατά την ανακοίνωση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης η δράστιδα συνελήφθη και ομολόγησε στην ανάκρισή της ότι εκπαιδεύτηκε ως ειδικός αξιωματικός από την τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ και ότι μπήκε στην χώρα παράνομα από την Αρφίν.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «η τρομοκράτης του ΡΚΚ πήρε την εντολή για την Κωνσταντινούπόλη από το αρχηγείο που βρίσκεται στο Κομπάνι της Συρίας και παραδέχθηκε ότι πυροδότησε τη βόμβα στις 16:20 της Κυριακής (13/11)

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι προχώρησε στη σύλληψη της γυναίκας μετά από έλεγχο του υλικού που κατέγραψαν 1.200 κάμερες ασφαλείας στο οποίο φαίνεται η γυναίκα να αφήνει τη βόμβα στο σημείο της έκρηξη.

«Καταλήξαμε ότι το άτομο αυτό έφυγε από το σημείο της έκρηξης με ταξί και κατεύθυνθηκε στην περιοχή Εσενλέρ. Ακολούθησε επιχείρηση σε 21 διευθύνσεις για τις οποίες είχαμε στοιχεία ότι οι ένοικοι τους είχαν επαφές με το άτομο αυτό. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής συνελήφθησαν 46 άτομα και από τις ανακρίσειες οδηγηθήκαμε στο ότι το άτομο που άφησε τη βόμβα ζούσε στην περιοχή Küçükçekmece»

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ντέρια Γιανίκ, προέβη σε δήλωση στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανέφερε: «Οι καρδιές μας κάηκαν από την οδυνηρή είδηση της προδοτικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη. Χάσαμε τον συνάδελφό μας Yusuf Meydan και την κόρη του Ecrin. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους συναδέλφους του».

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions