Αρχική Ειδήσεις Ερντογάν: «Ο Μητσοτάκης δεν ξέρει ότι τα νησιά δόθηκαν με όρο αποστρατιωτικοποίησης – Θα το μάθει…»

Ερντογάν: «Ο Μητσοτάκης δεν ξέρει ότι τα νησιά δόθηκαν με όρο αποστρατιωτικοποίησης – Θα το μάθει…»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ακόμη μια φορά θέτει ζήτημα για την κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο

με Έλενα Τσιουρλή

Ο Τούρκος Πρόεδρος έδωσε  συνέντευξή το βράδυ της Δευτέρας στο κανάλι TRT, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, όπου δεν παρέλειψε να θίξει με προκλητικότητα την κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο. Πιο συγκεκριμένα, έφερε στη συζήτηση τη Συνθήκη της Λωζάνης. «Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε με μη στρατιωτικό καθεστώς. Νομίζω ότι θα το μάθει».

Να σημειωθεί πως πριν λίγες μέρες ο Ερντογάν απειλούσε πως θα θέσει θέμα για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, αλλά τελικά δεν τέθηκε ποτέ το ζήτημα αυτό στο τραπέζι.

Παράλληλα, ο Ερντογάν εξέφρασε για ακόμα μία φορά το παράπονο του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς θεωρεί πως ο Έλληνας πρωθυπουργός κακώς ανέφερε στο Νταβός τις τουρκικές υπερπτήσεις και τις χυδαιότητες με τους χάρτες που δείχνουν το μισό και πλέον Αιγαίο, τουρκικό.

«Είπα “έλα ας φάμε μαζί. Του είπα “ας μην μπλέξουμε τρίτους, ας αποκτήσουμε μία απευθείας γραμμή, ας διαπραγματευτούμε”. Πήγε εκεί και έκανε ό,τι και στο Νταβός. Μετά σηκώθηκε και είπε: “Η Τουρκία έκανε αυτό και εκείνο”…

Η Ελλάδα προσπαθεί να μας εμποδίσει να αγοράσουμε αεροπλάνα για τις ανάγκες της ασφάλειας μας. Λένε “μην τα δώσετε στην Τουρκία”. Οι ενέργειες της Ελλάδας είναι αντίθετες όχι μόνο στη Συμφωνία της Λωζάνης, αλλά και στη Συμφωνία του Παρισιού.

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions