Αρχική Ειδήσεις ΗΠΑ: Ανησυχία προκάλεσε ο εντοπισμός επικίνδυνων βακτηρίων που προκαλούν θανατηφόρα λοίμωξη

ΗΠΑ: Ανησυχία προκάλεσε ο εντοπισμός επικίνδυνων βακτηρίων που προκαλούν θανατηφόρα λοίμωξη

Τα βακτήρια που προκαλούν την θανατηφόρα λοίμωξη εντοπίστηκαν στο έδαφος και το νερό του Μισισιπή στις ΗΠΑ

με Έλενα Τσιουρλή

Έπειτα από δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν στο έδαφος και το νερό του Μισισιπή στις ΗΠΑ, οι αρμόδιες αρχές συνέστησαν στους γιατρούς της χώρας να είναι προσεκτικοί ύστερα από τον εντοπισμό βακτηρίων που προκαλούν μια σπάνια αλλά θανατηφόρα ασθένεια, την οποία ονομάζουν μελιοείδωση σε πιθανά συμπτώματα της λοίμωξης σε ασθενείς.

Δύο κάτοικοι στις νότιες αμερικανικές πολιτείες, στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού, μολύνθηκαν το 2020 και το 2022, υποχρεώνοντας τους ειδικούς των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να προβούν σε δειγματοληψίες.

Σε τρία δείγματα ανιχνεύθηκε το βακτήριο Burkholderia pseudomallei (Ψευδομονάδα της ψευδομάλεως).

Ωστόσο, τα CDC θεωρούν ότι ο κίνδυνος για τον πληθυσμό παραμένει «πολύ χαμηλός». Επί του παρόντος, ερευνούν κατά πόσο είναι διαδεδομένα τα συγκεκριμένα βακτήρια στο περιβάλλον.

Τα συμπτώματα της μελιοείδωσης περιλαμβάνουν πυρετό, πόνο στις αρθρώσεις και πονοκέφαλο. Μπορεί να προκαλέσει πνευμονία, σχηματισμό αποστημάτων και διάφορες λοιμώξεις. Παγκοσμίως, η μελιοείδωση είναι θανατηφόρα στο 10-50% των περιπτώσεων.

Συνιστάται σε όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στον Μισισιπή να αποφεύγουν την επαφή με βρώμικα νερά, να προστατεύουν τυχόν πληγές τους και να φορούν αδιάβροχες μπότες και γάντια κατά την κηπουρική.

Περίπου 12 κρούσματα μελιοείδωσης καταγράφονται κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από χώρες όπου το βακτήριο είναι ενδημικό (σ.σ. κυρίως την Ινδία και άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας), ειδικά σε τροπικές περιοχές. Ορισμένα κρούσματα εισέρχονται λόγω εισαγωγής προϊόντων από αυτές τις χώρες.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions