Αρχική Ειδήσεις Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο αλλά με ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο αλλά με ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο

Άνοδο μέχρι και στους 38 βαθμούς αναμένεται να αγγίξει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο βοριάδες 5 με 6 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση την Παρασκευή

με Έλενα Τσιουρλή

Οι ισχυροί βοριάδες στα ανατολικά ηπειρωτικά και η αύξηση θερμοκρασίας είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού, που ωστόσο αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σήμερα Πέμπτη (14/7) ενώ προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν κάποιες τοπικές συννεφιές αστάθειας σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αλλά και προς τα νησιά του ανατολικού – νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Την ίδια ώρα, τα δυτικότερα τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου απασχολούνται από ένα ισχυρό κύμα καύσωνα καθώς θερμές αέριες μάζες ξεχύνονται από τα δυτικά – βορειοδυτικά της Αφρικής και καλύπτουν τμήματα της Ιβηρικής χερσονήσου. Θα φτάσουν και στην περιοχή μας με αρκετά χαμηλή ένταση, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Τις πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένουμε στα δυτικά ηπειρωτικά και το νοτιοανατολικό Αιγαίο με θερμοκρασίες στους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου ενώ σε εσωτερικές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα φτάσει τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές ο βοριάς θα ξεπεράσει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα, Πέμπτη 14/7/2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
Περιφέρεια Κρήτης
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions