Αρχική Ειδήσεις Θάνος Αξαρλιάν: 30 χρόνια από τη δολοφονία του

Θάνος Αξαρλιάν: 30 χρόνια από τη δολοφονία του

Η επίθεση με ρουκέτα είχε στόχο το θωρακισμένο αυτοκίνητο του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά, ωστόσο, προκάλεσε τον θάνατο του 20χρονου Θάνου Αξαρλιάν, οποίός χαρακτηρίστηκε «παράπλευρη απώλεια» από τον δολοφόνο του, που όπως αποκαλύφθηκε αργότερα ήταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας

με Έλενα Τσιουρλή

Ο Αξαρλιάν το μεσημέρι της 14ης Ιουλίου 1992, έπεσε νεκρός στο κέντρο της Αθήνας από θραύσματα ρουκέτας που εκτόξευσε η «17 Νοέμβρη» κατά του αυτοκινήτου που μετέφερε τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Η θωράκιση του αυτοκινήτου προστάτεψε τον Γιάννη Παλαιοκρασσά και τους συνεπιβάτες του, ωστόσο, στην απέναντι γωνία, πεσμένος μέσα σε μια λίμνη αίματος, ακίνητος, βρισκόταν ο άτυχος 20χρονος φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν, ο οποίος περπατούσε αμέριμνα στην Καραγιώργη Σερβίας και δέχτηκε τα θραύσματα της ρουκέτας που είχε εκτοξεύσει η «17 Νοέμβρη» εναντίον του υπουργικού οχήματος.

Λίγες ώρες αργότερα άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και ανέλαβε την ευθύνη εκ μέρους της «17 Νοέμβρη», ενώ παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο του Αξαρλιάν, χαρακτηρίζοντάς τον «παράπλευρη απώλεια». Εκείνη την περίοδο κανείς δε γνώριζε ποιος ήταν αυτός ο άνδρας που τηλεφώνησε. Ωστόσο, λίγα χρόνια μετά την εξάρθρωση της «Ε.Ο. 17Ν», αποκαλύφθηκε πως ήταν ο «Λουκάς», κατά κόσμον Δημήτρης Κουφοντίνας.

Με αφορμή τα 30 χρόνια από την δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν,  αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα social media.

 

Σχετική δημοσίευση έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας,

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions