Αρχική Ειδήσεις Κίνα: ‘’Προετοιμασία πολέμου’’ με εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων και πυρά προς την Ταϊβάν

Κίνα: ‘’Προετοιμασία πολέμου’’ με εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων και πυρά προς την Ταϊβάν

Οι στρατιωτικές ασκήσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη, θα διαρκέσουν έως την Κυριακή και συνιστούν επί της ουσίας «πρόβα πολέμου»

με Έλενα Τσιουρλή

Η εκτόξευση των κινεζικών πυραύλων κατά τη διάρκεια των ευρείας κλίμακας στρατιωτικών γυμνασίων ήταν αποτέλεσμα αντίδρασης για την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόσι, μεταδίδουν σήμερα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η πιο υψηλόβαθμη αμερικανίδα αξιωματούχος που ταξίδεψε στην Ταϊβάν τα τελευταία 25 χρόνια προκάλεσε την οργή του Πεκίνου μεταβαίνοντας στη νήσο, όπου διανυκτέρευσε το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη. Η Κίνα, που θεωρεί την Ταϊβάν αναπόσπαστο τμήμα της επικράτειάς της, άρχισε εν είδει αντιποίνων χθες Πέμπτη τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια της ιστορίας της γύρω από το νησί, σε έξι τομείς.

Στόχος των ασκήσεων είναι να προσομοιωθεί «αποκλεισμός» της Ταϊβάν, με τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις να συγκεντρώνουν «πολύτιμη εμπειρία» εάν μία ημέρα όντως λάβουν την εντολή να περικυκλώσουν την νήσο και να επιτεθούν.

Πάντως, το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι ανακοίνωσε σήμερα ότι κινεζικά «αεροσκάφη και πολεμικά πλοία» πέρασαν την «διάμεση γραμμή» του Στενού της Ταϊβάν, που χωρίζει τη νήσο από την ηπειρωτική Κίνα. Το υπουργείο κατήγγειλε τα «εξαιρετικά προκλητικά» κινεζικά γυμνάσια.

Σύμφωνα με το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, πέταξαν «πάνω από 100 στρατιωτικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων καταδιωκτικών και βομβαρδιστικών» και αναπτύχθηκαν «πάνω από 10 αντιτορπιλικά και φρεγάτες» μόνο χθες.

Η Κίνα φαίνεται να αψηφά μέχρι στιγμής τις έντονες διαμαρτυρίες των ΗΠΑ, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions