Αρχική Ειδήσεις Μεξικό: 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Μεξικό: 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Ανάμεσά τους και ο δήμαρχος της κοινότητας

με Έλενα Τσιουρλή

Μακελειό στο Μεξικό όπου 18 άνθρωποι εκτελέστηκαν από επίθεση ένοπλων συμμοριών που τρομοκρατούν την περιοχή, χθες Τετάρτη 5/10/2022, στην πόλη Τοτολάπαν, στη μεξικανική πολιτεία Γκερέρο, Ανάμεσα στους νεκρούς και ο δήμαρχος της κοινότητας.

Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε έφοδο στον τηλεοπτικό σταθμό Milenio, δήλωσε η πολιτειακή εισαγγελέας Σάντρα Λους Βαλδοβίνος.

Ο αριστερός δήμαρχος της κοινότητας 4.300 κατοίκων, ο Κονράντο Μεντόσα, συγκαταλέγεται στα θύματα της επίθεσης που διαπράχθηκε μέρα μεσημέρι σε αυτόν τον τομέα του Μεξικού, ο οποίος μαστίζεται από τη βία συμμοριών που επιδίδονται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, τη σφαγή διέπραξαν μέλη συμμορίας που διακινεί ναρκωτικά στην πολιτεία Χαλίσκο, που έχουν συμμαχήσει με το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Τουλάχιστον 94 δήμαρχοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000, σύμφωνα με την οργάνωση Etellekt.

Το Μεξικό μετρά πάνω από 340.000 δολοφονίες -αποδιδόμενες στη μεγάλη πλειονότητά τους στις συμμορίες-και τουλάχιστον 100.000 εξαφανίσεις αφότου κηρύχθηκε ο αμφιλεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», με την ανάπτυξη του στρατού στο εσωτερικό της χώρας, το 2006.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions