Αρχική Ειδήσεις Μεξικό: Φονική η τροπική καταιγίδα Ρόσλιν

Μεξικό: Φονική η τροπική καταιγίδα Ρόσλιν

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και πήγαν στα καταφύγια

με Έλενα Τσιουρλή

Η τροπική καταιγίδα Ρόσλιν που έπληξε το βορειοδυτικό Μεξικό μέχρι στιγμής άφησε πίσω του 2 νεκρούς και αμέτρητες ζημιές.

«Διαπιστώσαμε πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη Ροσαμοράδα», δήλωσε ο Χόρχε Μπενίτο Ροδρίγκες, αξιωματούχος αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια στην πολιτεία Ναγιαρίτ, σε μεξικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των αρχών, επρόκειτο για 39χρονη γυναίκα.

Οι αρχές ανέφεραν αργότερα ότι 75χρονος έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τμήμα της στέγης του σπιτιού του στο νησί Μεσκαλτιτάν.

Υλικές ζημιές, κάποιες σχετικά περιορισμένες πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και κατολισθήσεις καταγράφηκαν από την Πολιτική Προστασία στις πολιτείες Ναγιαρίτ και Χαλίσκο, που επλήγησαν κυρίως από το φαινόμενο.

Οι πλημμύρες «δεν είναι τόσο μεγάλος κίνδυνος», είχε κρίνει νωρίτερα ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας στη Ναγιαρίτ, ο Πέδρο Νούνιες.

Το παραθαλάσσιο θέρετρο Πουέρτο Βαγιάρτα (πολιτεία Χαλίσκο), που μετρά 220.000 κατοίκους και είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στον τομέα που χτυπήθηκε από τη Ρόσλιν, άρχισε απογραφή των ζημιών. Παράλληλα, περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι σε περιοχές υψηλού κινδύνου εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και πήγαν σε καταφύγια ή φιλοξενήθηκαν από συγγενείς, ενώ όλες οι εμπορικές δραστηριότητες ανεστάλησαν από το μεσημέρι.

Τροπικές καταιγίδες, κυκλώνες και τυφώνες πλήττουν κάθε χρόνο το Μεξικό, ειδικά τις ακτές στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό Ωκεανό. Γενικά, καταγράφονται την περίοδο από τον Μάιο ως τον Νοέμβριο.

 

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions