Αρχική Κινηματογράφος Movie Of The Week: “To Αυτό” του Stephen King

Movie Of The Week: “To Αυτό” του Stephen King

Τρίτη Μαίου 00:30 στο Star...

με Παναγιώτης Χασάπης

Το Αυτό είναι αμερικανικό μυθιστόρημα τρόμου του Στίβεν Κινγκ, που κυκλοφόρησε το 1986. Είναι το 22ο βιβλίο του και το 18ο μυθιστόρημα του. Εξιστορεί τις εμπειρίες επτά παιδιών που ζουν στη φανταστική πόλη Ντέρι, καθώς τρομοκρατούνται από μια οντότητα που εκμεταλλεύεται τους φόβους των θυμάτων της για να συγκαλύψει τον εαυτό της ενώ κυνηγάει τη λεία της. Το Αυτό εμφανίζεται κυρίως με τη μορφή ενός κλόουν για να προσελκύσει το προτιμώμενο θήραμα, το οποίο είναι συνήθως μικρά παιδιά.

Το μυθιστόρημα εξελίσσεται μέσα από αφηγήσεις που εναλλάσσονται μεταξύ δύο περιόδων και χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό τρίτο πρόσωπο. Ασχολείται με θέματα σημαντικά για τον συγγραφέα, όπως τη δύναμη της μνήμης, τη δύναμη της ενωμένης ομάδας, την επίδραση των τραυμάτων της παιδικής ηλικίας στην ενηλικίωση και η υπερνίκηση του κακού μέσω αμοιβαίας εμπιστοσύνης και θυσίας.

Ο Κινγκ δήλωσε ότι την πρώτη φορά που συνέλαβε την ιστορία ήταν το 1978 και άρχισε να δουλεύει πάνω σε αυτήν για τέσσερα χρόνια, από τον Σεπτέμβριο του 1981 έως τον Δεκέμβριο του 1985. Επίσης, δήλωσε ότι αρχικά ήθελε ο βασικός χαρακτήρας του βιβλίου να είναι ένα τρολ, όπως αυτό στην παιδική ιστορία Three Billy Goats Gruff. Ήθελε επίσης η πλοκή να συνυφάνει τις ιστορίες των παιδιών και των ενηλίκων που έγιναν.

Το μυθιστόρημα κέρδισε το Βρετανικό Βραβείο Φαντασίας το 1987 και έλαβε υποψηφιότητες για τα βραβεία Locus και World Fantasy το ίδιο έτος. Συμπεριελήφθη σε αρκετές λίστες των καλύτερων μυθιστορημάτων του αιώνα και της χιλιετίας, θεωρείται το πιο επιτυχημένο βιβλίο στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 1986, ενώ πούλησε περισσότερα από δυόμισι εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε ένα χρόνο μετά τη δημοσίευση του.

Το 1990 κυκλοφόρησε μία μίνι-σειρά χωρισμένη σε δύο τμήματα σε σκηνοθεσία Τόμι Λι Γουάλας, ενώ το 2017 κυκλοφόρησε η ταινία IT: Chapter One, σκηνοθετημένη από τον Άντι Μουσκέτι. Τον Αύγουστο του 2018 ξεκίνησαν τα γυρίσματα του δεύτερου μέρους της ταινίας, η οποία κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2019.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions