Αρχική Ειδήσεις Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Μήνυση σε 6 γιατρούς για τον θάνατο 15χρονης από ιατρική αμέλεια

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Μήνυση σε 6 γιατρούς για τον θάνατο 15χρονης από ιατρική αμέλεια

Κατατέθηκε μήνυση από τον πατέρα της 15χρονης εναντίον 6 γιατρών του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» με μάρτυρα την μητέρα όπου ήταν μπροστά σε όλα γεγονότα για σωρεία λαθών που οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού τους

με Έλενα Τσιουρλή

Η 15χρονη Χριστίνα από την Ιερισσό Χαλκιδικής  εισήχθη στο «Παπαγεωργίου» αφότου ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιά και κατόπιν εξετάσεων οι γιατροί την επέβαλλαν  σε χειρουργική επέμβαση για συμφυσιόλυση και μάλιστα, ότι θα προβούν σε ανοιχτή επέμβαση ενώ μετά το πέρας του χειρουργείου, σύμφωνα με τους γιατρούς αντιμετωπίστηκε το 80% των συμφύσεων. Επίσης, ανέφεραν στη μητέρα η οποία βρισκόταν διαρκώς δίπλα στο παιδί της ότι ένα τμήμα του εντέρου ήταν «σάπιο» και λήφθηκε βιοψία.

Το παιδί στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε θάλαμο και διαπιστώθηκε, όπως λέει η μητέρα, ότι το μηχάνημα καταγραφής ζωτικών σημείων χτυπούσε συνεχώς καθώς οι σφυγμοί ανέρχονταν μέχρι 140/λεπτό.

Στην ερώτηση της μητέρας γιατί χτυπά συνεχώς το μηχάνημα, η αναισθησιολόγος του νοσοκομείου απάντησε ότι η κόρη τους χρειαζόταν υγρά. Το κοιλιακό άλγος επιδεινωνόταν συνεχώς και η μητέρα ζήτησε να έρθει ιατρός να την δει. «Οι υψηλές σφίξεις οφείλονταν σε απώλεια υγρών κατά το χειρουργείο», είπαν οι γιατροί στη μητέρα και μετέπειτα χορηγήθηκε στη 15χρονη μορφίνη, λόγω του έντονου κοιλιακού άλγους.

Λίγο μετά η 15χρονη άρχισε να λέει στη μητέρα της «Μαμά δεν βλέπω καλά, Μαμά μου δεν βλέπω». Η μητέρα της βγαίνοντας από το δωμάτιο για να καλέσει βοήθεια, είδε έναν γιατρό και του είπε ότι το παιδί δεν είναι καλά και μετά από λίγο έχασε τις αισθήσεις της λόγω καρδιακής ανακοπής. Κλήθηκαν από την μητέρα οι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι όταν προσήλθαν άρχισαν την διαδικασία της ΚΑΡΠΑ.

«Ο γιατρός που βρισκόταν μέσα στον θάλαμο το μόνο που έκανε ήταν να χορηγήσει οξυγόνο στην κόρη μου, χωρίς να αρχίσει την διαδικασία της ΚΑΡΠΑ, περιμένοντας να έρθουν οι υπόλοιποι γιατροί», επισήμανε η μητέρα της 15χρονης τονίζοντας ότι χάθηκαν πολύτιμα λεπτά για να σωθεί το παιδί.

Μετά την ανάνηψη οδηγήθηκε η 15χρονη επειγόντως στο χειρουργείο, όπου διαπιστώθηκε κοπρανώδη περιτονίτιδα. Έγιναν πλύσεις περιτοναϊκής κοιλότητας, αφαίρεση τμήματος εντέρου, κολοστομία και οδηγήθηκε στη ΜΕΘ. Στις 05 Νοεμβρίου του 2021, το παιδί υπέστη εγκεφαλικό οίδημα και έπρεπε να υποβληθεί σε κρανιοεκτομή, επέμβαση που έγινε την ίδια ημέρα. Ωστόσο, παρέμεινε σε βαρύτατη κατάσταση και κατέληξε στις 23 Νοεμβρίου από διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα, πολυοργανική ανεπάρκεια και καρδιακή ανακοπή.

«Άλλα παιδιά έχουν αντέξει μέχρι και τρεις ημέρες με περιτονίτιδα, ενώ το δικό σας δεν άντεξε ούτε πέντε ώρες», άκουσε από το στόμα γιατρού σοκαρισμένη η μητέρα της 15χρονης η οποία, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι οι γιατροί δεν είχαν καταλάβει ότι η κόρη της είχε υποστεί περιτονίτιδα.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς ανέφερε ότι σήμερα κατατέθηκε μήνυση από τον πατέρα της 15χρονης εναντίον έξι γιατρών του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» με μάρτυρα την μητέρα η οποία ήταν μπροστά σε όλα γεγονότα. «Σωρεία λαθών έγινε και κατά το πρώτο χειρουργείου του παιδιού και μετέπειτα. Όταν έγινε το δεύτερο χειρουργείο, τότε ήταν αργά για το παιδί. Ο ιατρικός φάκελος του παιδιού είναι στα χέρια μας και επιβεβαιώνει όλα αυτά. Δεν είναι ότι καλύτερο για την κοινωνία να εμφανίζονται γονείς αγκαλιασμένοι και να δηλώνουν απογοητευμένοι από αυτά που αντιμετώπισαν στο νοσοκομείο και που έχασαν το παιδί τους», τόνισε ο κ. Διαλυνάς. Στο πλάι των γονέων βρέθηκαν επίσης σήμερα και οι γονείς του τρίχρονου κοριτσιού που άφησε -κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες- την τελευταία του πνοή στο «Ιπποκράτειο».

Δικαίωση και απαντήσεις ψάχνει ακόμη η μητέρα της 15χρονης η οποία μιλώντας με δάκρυα στα μάτια στο ThessToday.gr τόνισε ότι θα φτάσει μέχρι τέλους προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. «Θέλω να τους κυνηγήσω και θα τους κυνηγήσω μέχρι τέλους. Το παιδί μου δεν επιστρέφει πίσω. Μπορεί να ματώσω ψυχικά αλλά πιο πολύ απ’ότι ήδη έχω ματώσει με τον χαμό της κόρης μου δεν έχει. Πιο πολύ από τον πόνο αυτό δεν έχει. Η δικαίωση για μένα θα είναι να μην χειρουργήσουν ξανά οι γιατροί που ανέλαβαν το παιδί μου και να τιμωρηθούν. Αφορά παιδιά, δεν πρέπει να υπάρχει αμέλεια από την πλευρά των γιατρών», είπε η μητέρα, αποφασισμένη να βρει τη δικαίωση.

Σημειώνεται ακόμη ότι το ιστορικό του παιδιού βρισκόταν στο νοσοκομείο Παπαγερωγίου καθώς στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας τα οποία και ξεπεράστηκαν μετά από 3,5 χρόνια περίπου. Είχε νοσηλευτεί στο ίδιο νοσοκομείο ενώ είχε υποβληθεί σε τρία μεγάλα χειρουργεία και αρκετά μικρά.

 

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions