Αρχική Ειδήσεις Τέλος τα πιστοποιητικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου στη Κύπρο

Τέλος τα πιστοποιητικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου στη Κύπρο

Η άρση του μέτρου ισχύει από τις 18/4/2022..

με Παναγιώτης Χασάπης

Αλλάζουν τα μέτρα στη Κύπρο για τους επισκέπτες των καταστημάτων λιανικού εμπορίου αλλά και των εμπορικών κέντρων καθώς πλέον δε θα χρειάζεται να επιδεικνύουν το γνωστό Safe Pass (πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης, ή αρνητικό τεστ rapid/PCR) για να μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους.

Το ίδιο δε θα ισχύσει ακόμα και για τους χώρους εστίασης, αναψυχής και γενικά για τους χώρους όπου ο νόμος υποχρεώνει την επίδειξη του SafePass, χώρους που φτάνουν η υπερβαίνουν τα 100τ.μ και συναθροίζονται περισσότερα από 25 άτομα.

Χθες επίσης (Δευτέρα 18/4/2022), καταργήθηκε και η υποχρεωτική συμπλήρωση της Κυπριακής Κάρτας Πτήσης – Cyprus Flight Pass. Οι επιβάτες με SafePass (εμβολιασμένοι ή αναρρώσαντες) θα μπορούν να ταξιδεύουν προς τη Κύπρο από οποιαδήποτε χώρα, χωρίς κάποιον περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν τεστ εργαστηριακής μοριακής εξέτασης (RT-PCR) 72 ώρες πριν από την αναχώρησή τους, είτε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) 24 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Ανήλικα κάτω των 12 ετών δεν είναι υποχρεωμένα να υποβληθούν και να προσκομίσουν πιστοποιητικό αρνητικής εξέτασης PCR ή rapid test.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions