Αρχική Ειδήσεις Τουρκία: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο

Τουρκία: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο

Η Τουρκία έκανε δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς, σε μια επίδειξη ισχύος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

με Έλενα Τσιουρλή

Σύμφωνα με το Bloomberg Τουρκία έκανε δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς, πάνω απο τη Μαύρη Θάλασσα, καλύπτοντας μία απόσταση 561 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος, πάντα σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, έπεσε ανοιχτά της Σινώπης.

Η επίδειξη ισχύος ήρθε την ώρα που οι σχέσεις Αθήνας και Άγκυρας βρίσκονται στο χειρότερό τους σημείο. Την ώρα που η Τουρκία απειλεί ευθέως με εισβολή και Καλίν, δεξί χέρι του Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε σε διαφορετικό τόνο από εκείνον που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα λέγοντας ότι η στρατιωτικοποίηση των νησιών θα έχει συνέπειες.

“Αντίκειται και δεν συνάδει με τις διεθνείς συνθήκες, η αποστολή οποιουδήποτε στρατιωτικού εξοπλισμού στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Και το έχουμε πει ανοιχτά, και το δηλώνουμε χρόνια. Οποιαδήποτε ενέργεια διαφορετική θα έχει συνέπειες. Το λέμε ξεκάθαρα στην ελληνική πλευρά”, είπε σε συνέντευξή του ο Ιμπρήμ Καλίν.

 

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions