Αρχική Ειδήσεις Ευλογιά των πιθήκων: Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

Ευλογιά των πιθήκων: Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα Ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας

με Έλενα Τσιουρλή

Πρόκειται για έναν άντρα που ταξίδεψε πρόσφατα στην Πορτογαλία ο οποίος είχε συμπτώματα συμβατά με αυτά της Ευλογιάς των πιθήκων.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Οργανισμού για είδη non-variola orthopox ιών, στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της Ευλογίας των πιθήκων, στα οποία βγήκε θετικός. Τα δείγματα στάλθηκαν στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για τη γονιδιωματική επιβεβαίωση του ιού.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

«Έως και τις 7 Ιουνίου έχουν καταγραφεί συνολικά 577 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε 18 χώρες της Ευρώπης, καθώς και 437 κρούσματα σε 10 χώρες εκτός Ευρώπης. Σήμερα 08/06/2022 δηλώθηκε στον ΕΟΔΥ κρούσμα με κλινική συμπτωματολογία συμβατή με το νόσημα από το Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα ο κίνδυνος για το γενικό πληθυσμό εξακολουθεί να είναι χαμηλός, καθώς η νόσηση είναι συνήθως ήπια και αυτοπεριοριζόμενη και το νόσημα χαρακτηρίζεται από μικρή σχετικά μεταδοτικότητα.

Παράλληλα διερευνούνται οι άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή το κρούσμα.

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions