Αρχική Ειδήσεις Ιωάννινα: Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Ζίτσας για την βάναυση κακοποίηση ζώου- Έσερνε με το όχημα του ένα μικρό αιμόφυρτο γαϊδουράκι

Ιωάννινα: Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Ζίτσας για την βάναυση κακοποίηση ζώου- Έσερνε με το όχημα του ένα μικρό αιμόφυρτο γαϊδουράκι

Ζητούν να αποπεμφθεί από αντιδήμαρχος – Λίμνη αίματος στην άσφαλτο

με Έλενα Τσιουρλή

Εικόνες φρίκης με την αιματοβαμμένη άσφαλτο και θυμός έχει προκληθεί από την βάναυση κακοποίηση ενός μικρού γαϊδουριού από τον αντιδήμαρχο Ζίτσας, ο οποίος έδεσε στο αγροτικό όχημα του το μικρό ζώο και το έσερνε στην άσφαλτο για τουλάχιστον 1 χιλιόμετρο. Από τον συρμό του στο δρόμο η άσφαλτος βάφτηκε με μια κόκκινη γραμμή από τα αίματα ενώ σε άλλα σημεία είχαν δημιουργηθεί ολόκληρες λίμνες αίματος.

Οι κάτοικοι του χωριού ήταν αυτοί που έσπευσαν να σταματήσουν την τραγωδία όταν όμως τον σταμάτησαν και ήρθε αντιμέτωπος με τον κόσμο, υποστήριξε στους συγχωριανούς του, ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι το άτυχο γαϊδούρι σέρνονταν στο οδόστρωμα και γρήγορα σήκωσε το τραυματισμένο ζώο, το έβαλε στην καρότσα και εξαφανίστηκε. Η αστυνομία στη συνέχεια τον εντόπισε και τον συνέλαβε.

Η “Αυτοδιοικητική Συνεργασία” η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ζίτσας εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το γεγονός αυτό, ζητά από την Δημοτική Αρχή την άμεση αποπομπή του αντιδημάρχου και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση την παρέμβασή της ώστε να αποπεμφθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το φιλοζωικό σωματείο Ιωαννίνων Κι.Δι.Ζω. μέλη του οποίου βρέθηκαν στο Γραμμένο, «ψάχναμε το δύστυχο ζώο για ώρες μήπως και σταθεί δυνατό να το σώσουμε.. Αντ΄αυτού βρήκαμε σπλάχνα από μεγάλο ζώο στην καρότσα του αγροτικού οχήματος να κατασπαράσσονται από πολλά εξαθλιωμένα σκυλιά έξω από τον στάβλο του».

Τα σπλάχνα έχουν μεταφερθεί στην Κτηνιατρική Υπηρεσία ενώ η έρευνα της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων του χωριού ήταν τεράστια όπως και η κινητοποίηση που έκαναν για να σωθεί το γαϊδουράκι από την βάναυση κακοποίηση.

Στο βίντεο που διακινείται στο Διαδίκτυο της τελευταίες ώρες, φαίνεται το άτυχο γαϊδουράκι να κείτεται αιμόφυρτο στο έδαφος χωμένο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο πολίτης που κατέγραψε τις εικόνες δείχνει και το πρόσωπο του 63χρονου αντιδημάρχου, του υπαίτιου για την κτηνωδία που σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες στην κοινότητα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions