Αρχική Ειδήσεις Κρυσταλλοπηγή: Σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί του τμήματος σε διαθεσιμότητα για διακίνηση μεταναστών

Κρυσταλλοπηγή: Σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί του τμήματος σε διαθεσιμότητα για διακίνηση μεταναστών

Έβγαζαν μέχρι 10.000 μηνιάτικο από τα «λαδώματα»

με Έλενα Τσιουρλή

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εξάρθρωσης κυκλώματος διακίνησης μεταναστών 9 αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω εμπλοκής τους σε εγκληματική οργάνωση, που διευκόλυνε την είσοδο και έξοδο αλλοδαπών στη χώρα, μέσω του μεθοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

Η εγκληματική οργάνωση φέρεται σύμφωνα με την έρευνα να προέβαινε στην ψευδή βεβαίωση ταξιδιωτικών εγγράφων.

Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης σε βάρος των 9 αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί έπαιρναν χρηματικά ποσά από πολίτες από την Αλβανία να μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα από τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, παρότι είχαν απαγόρευση εισόδου-εξόδου στη χώρα ή αποφάσεις διοικητικής απέλασης. Μάλιστα κάποιοι από τους ένστολους, είχαν εμπλοκή ακόμα και σε λαθρεμπόριο τσιγάρων. Από την παράνομη δράση τους έβγαζαν από  2.000 έως 10.000 ευρώ τον μήνα. Για τις ψευδείς βεβαιώσεις, έπαιρναν από 350 και έφτανε τα 700 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές έγιναν 14 συλλήψεις ένστολων και πολιτών με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη πλαστογραφία και άλλα ποινικά αδικήματα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η επιχείρηση στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής έγινε το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από παρακολούθηση πολλών ημερών, από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions