Αρχική Ειδήσεις Τυφώνας Ίαν: Πάνω από 100 νεκροί σε Φλόριντα και Βόρεια Καρολίνα

Τυφώνας Ίαν: Πάνω από 100 νεκροί σε Φλόριντα και Βόρεια Καρολίνα

Οι 54 από τους θανάτους διαπιστώθηκαν μόνο στην Κομητεία Λι

με Έλενα Τσιουρλή

Ξεπέρασαν τους 100 οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους από τον σαρωτικό τυφώνα Ίαν στην Φλόριντα και στην Βόρεια Καρολίνα, ένας από τους ισχυρότερους κυκλώνες στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ. Ωστόσο ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων παραμένει ακόμη στους 72 νεκρούς, εκ των οποίων 68 στην πρώτη πολιτεία.

Οι 54 από τους θανάτους διαπιστώθηκαν μόνο σε μια κομητεία, τη Λι, και οι τοπικές και πολιτειακές αρχές επικρίνονται για το ότι δεν έδωσαν εντολές νωρίτερα να εκκενωθούν περιοχές που πλημμύρισαν.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί την πολιτεία αύριο Τετάρτη, μετά το Πουέρτο Ρίκο. Ενδέχεται να βρεθεί σε εξαιρετικά λεπτή θέση, όσον αφορά την υποστήριξη στην πολιτειακή κυβέρνηση καθώς και από πολιτική σκοπιά.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας, ο Ρεπουμπλικάνος Ρον ΝτεΣάντις, συγκαταλέγεται στους σφοδρότερους επικριτές του κ. Μπάιντεν.

Δεν ήταν σαφές χθες αν οι δύο άνδρες θα βρίσκονται πλάι-πλάι κατά την προεδρική επίσκεψη, εν μέσω κλιμάκωσης της πολιτικής έντασης στις ΗΠΑ, καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions