Αρχική Ειδήσεις Βασίλης Παπαθεοδώρου: Συνελήφθη για κατοχή παιδικής πορνογραφίας

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Συνελήφθη για κατοχή παιδικής πορνογραφίας

Ως δικαιολογία έθεσε ότι κατέβασε παιδική πορνογραφία για να εμπνευστεί για τα βιβλία του

με Έλενα Τσιουρλή

Συνελήφθη ο γνωστός συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου για κατοχή σκληρής παιδικής πορνογραφίας που κατέβαζε από το διαδίκτυο. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, ο γνωστός συγγραφέας κατέβαζε από το διαδίκτυο σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας με παιδιά μικρότερα από 12 ετών και εντοπίστηκαν περισσότερα από 100 βίντεο στην κατοχή του. Ειδικό λογισμικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον «έπιασε» να επισκέπτεται και να κατεβάζει το υλικό.

Ο 55χρονος συνελήφθη, στο σπίτι του στην περιοχή της Γλυφάδας από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο συγγραφέας υποστήριξε ότι κατέβαζε το υλικό επειδή ήθελε να γράψει ένα βιβλίο σχετικά με την παιδική πορνογραφία και τους παιδόφιλους.

Ο Παπαθεοδώρου, είναι βραβευμένος συγγραφέας παιδικού και νεανικού μυθιστορήματος. Μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος του εκδοτικού οίκου, Καστανιώτη.

Έπειτα από την ανακοίνωση των αποτρόπαιων ευρημάτων του συγγραφέα από την ΕΛ.ΑΣ ο οίκος σταμάτησε κάθε συνεργασία μαζί του.

«Οι εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορηθήκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, για σοβαρή κατηγορία. Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και –πάνω από όλα– των αναγνωστών μας και αποδεικνύει ότι για εμάς, η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Συνεχίζουμε να εκδίδουμε σημαντικά βιβλία συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της ανάγνωσης» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions