Αρχική Ειδήσεις Ινδονησία: 5χρονο αγοράκι επιβίωσε 2 μέρες μέσα στα συντρίμμια του σεισμού των 5,6 ρίχτερ

Ινδονησία: 5χρονο αγοράκι επιβίωσε 2 μέρες μέσα στα συντρίμμια του σεισμού των 5,6 ρίχτερ

Η μητέρα του 5χρονου σκοτώθηκε όμως το αγοράκι επέζησε 2 μέρες μέσα στα συντρίμμια του φονικού σεισμού.

με Έλενα Τσιουρλή

Από θαύμα επέζησε επί 2 μέρες κάτω από τα συντρίμμια ένα αγοράκι 5 ετών από τον φονικό σεισμό των 5,6 ρίχτερ που έπληξε την Ινδονησία, όταν προς έκπληξη τους οι διασώστες τον βρήκαν μέσα στα ερείπια έχοντας τις αισθήσεις του. Η μητέρα του αγοριού σκοτώθηκε, όμως το αγοράκι επιβίωσε χάρις ενός στρώματος που τον κράτησε ασφαλή.

Σε βίντεο από τη διάσωσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Πυροσβεστική της χώρας, φάνηκε να έχει τις αισθήσεις του και να είναι ήρεμο.

«Είναι καλά τώρα, δεν έχει τραυματιστεί» επεσήμανε συγγενικό του πρόσωπο, που έμεινε στο πλευρό του ενώ λάμβανε την απαραίτητη φροντίδα στην αυτοσχέδια κλινική που έχει στηθεί σε μία σκηνή για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών νοσηλειών.

«Οι γιατροί είπαν πως είναι αδύναμος και πεινασμένος. Θέλει να πάει σπίτι τώρα. Ζητάει τη μητέρα του».

Ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για 271 νεκρούς, ενώ καταγραφεί περισσότεροι από 170 μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο να είναι της τάξης των 3,9 Ρίχτερ.

«Επειδή ο σεισμός ήταν αρκετά ισχυρός και έβρεχε, φοβόμασταν πως θα υπάρξουν κατολισθήσεις» είπε ο ίδιος. «Αλλά, συνεχίσαμε τη διαδικασία εκκένωσης».

Περί τους 6.000 διασώστες εργάζονται τις πληττόμενες περιοχές, ενώ οι Αρχές έχουν στείλει και βαρέα οχήματα για να ενισχύουν τις προσπάθειές τους.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions