Αρχική Ειδήσεις Κιβωτός του κόσμου: Άδειασαν μυστικές θυρίδες σε τράπεζες

Κιβωτός του κόσμου: Άδειασαν μυστικές θυρίδες σε τράπεζες

Όλα τα εκατομμύρια ήταν από δωρεές ιδιωτών

με Έλενα Τσιουρλή

Στο επίκεντρο των ερευνών της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται τα χρήματα που δόθηκαν στην Κιβωτό του κόσμου, την διαδρομή τους και τι απέγιναν. Στις τελευταίες εξελίξεις σημειώθηκε το ξαφνικό άδειασμα μιας μυστικής θυρίδας σε τράπεζα από στέλεχος της δομής.

Το αποκαλύπτει ρεπορτάζ στην εφημερίδα Τα Νέα, σύμφωνα με το οποίο το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (22.11.2022), πρώην κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου, πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας και υπό άκρα μυστικότητα, άδειασε τη θυρίδα. Για την εξέλιξη ενημερώθηκαν, σύμφωνα με Τα Νέα, υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη αλλά και κατόπιν οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, που κάνουν έρευνες στα οικονομικά της ΜΚΟ.

Στην ίδια τράπεζα, σημειώνει η εφημερίδα, η Κιβωτός του Κόσμου φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. Ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, άνθρωποι της Κιβωτού έσπευσαν να αδειάσουν τη θυρίδα λόγω της δικαστικής έρευνας και του φόβου να αποκαλυφθούν παρατυπίες ή ακόμη και να διαταχθεί κατάσχεση του περιεχομένου της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επίσης, το στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου προγραμμάτιζε να μεταφερθούν τα περιεχόμενα της θυρίδας, σε τραπεζικό «κιβώτιο» άλλης τράπεζας, που θα ανοιγόταν πιθανόν στο όνομα του στελέχους της ΜΚΟ.

Το ίδιο πρώην κορυφαίο στέλεχος είχε ειδοποιήσει άλλη τράπεζα, επίσης στο κέντρο της Αθήνας, για το άνοιγμα νέας θυρίδας αλλά το σχέδιο μεταφοράς του περιεχομένου από θυρίδα σε θυρίδα, όμως δεν έγινε ποτέ αυτό.

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions